Hillary Clinton afirmă că susţinerea democraţiilor arabe este o "necesitate strategică" pentru SUA

Secretarul de Stat american Hillary Clinton a afirmat vineri că sprijinul Statelor Unite pentru procesul de democratizare al statelor arabe şi din Maghreb reprezintă acum o "necesitate strategică" pentru Washington.

248 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton afirmă că susţinerea democraţiilor arabe este o "necesitate strategică" pentru SUA

Hillary Clinton afirmă că susţinerea democraţiilor arabe este o "necesitate strategică" pentru SUA (Imagine: AFP - MediafaxFoto)

"Pentru Statele Unite, susţinerea tranziţiilor democratice nu este idealism. Este o necesitate strategică", a declarat şefa diplomaţiei americane în cadrul unei conferinţe la Washington cu privire la democratizarea statelor din Maghreb şi lumea arabă.

La aproape doi ani de la începutul Primăverii arabe în Tunisia şi în timp ce Statele Unite au susţinut timp de decenii regimurile autoritare din lumea arabă, precum în Egipt, Clinton a promis că ţara sa nu va mai face această "alegere greşită între libertate şi stabilitate".

"Nu ne vom retrage susţinerea pentru democraţiile emergente în momentul în care lucrurile se complică", a promis aceasta ca aluzie la manifestaţiile antiamericane din statele arabo-musulmane în septembrie şi la atacul împotriva consulatului american de la Benghazi în Libia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici