Hosni Mubarak va fi audiat într-un caz de corupţie

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak, despre care se crede că este la Sharm El-Sheikh, va fi adus la Cairo săptămâna viitoare pentru a fi audfiat într-un caz de corupţie, anunţă fostul deputat Mustafa Bakri, citat de CNN.

28 afișări
Imaginea articolului Hosni Mubarak va fi audiat într-un caz de corupţie

Hosni Mubarak va fi audiat într-un caz de corupţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bakri a declarat că a aflat această informaţie de la Parchetul general egiptean.

Procurorul general, Abdel Maguid Mahmoud, a emis luni un ordin pentru blocarea activelor deţinute de Hosni Mubarak şi de familia acestuia, interzicându-le să părăsească Egiptul.

Bakri, un fost membru al Parlamentului care şi-a pierdut locul după ce a iniţiat acţiuni judiciare pentru corupţie împotriva mai multor oficiali, a oferit documente care atestă că familia Mubarak deţine peste 147 de milioane de dolari în conturi bancare.

"Am prezentat documentele privind actele de corupţie duminică seara, iar luni dimineaţă am fost chemat la Procuratură", a spus Bakri.

Prin intermediul avocaţilor, Mubarak a catalogat informaţiile despre averea sa ca fiind "zvonuri şi fabricaţii".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici