Ianukovici acceptă crearea unui Guvern de coaliţie, afirmă preşedintele Parlamentului ucrainean

Preşedintele Parlamentului ucrainean Vladimir Rîbak a declarat miercuri, în cadrul unei întâlniri cu preşedintele Adunării Parlamentare NATO Hugh Bayley, că Viktor Ianukovici acceptă crearea unui Guvern de coaliţie, relatează agenţia UNIAN.

314 afișări
Imaginea articolului Ianukovici acceptă crearea unui Guvern de coaliţie, afirmă preşedintele Parlamentului ucrainean

Pre;edintele Ucrainei Viktor Ianukovici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O astfel de posibilitate încă există. Un stat nu poate exista fără Guvern", a afirmat Rîbak.

El a reamintit că preşedintele ucrainean le-a propus liderilor opoziţiei să conducă Guvernul, însă ei au refuzat.

Rîbak a apreciat că cererea opoziţiei de a decide unilateral componenţa Guvernului reprezintă un "ultimatum" şi poartă un caracter dictatorial.

"Noul Guvern ar trebui să fie apolitic şi se concentreze asupra problemelor economice", a adăugat preşedintele Parlamentului ucrainean.

El a afirmat că reprezentanţii opoziţiei au două opţiuni: "să rămână în opoziţie şi să continue să-şi crească popularitatea sau să-i trimită pe cei mai buni specialişti ai săi în Guvern, ca să găsim împreună o soluţie pentru această situaţie".

Ucraina se confruntă de la sfârşitul lunii noiembrie cu proteste fără precedent, după ce puterea de la Kiev a renunţat la procesul de apropiere de UE, în favoarea consolidării relaţiilor cu Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici