Imaginea ţării noastre în lume: Românii, cetăţenii UE pe locul doi la condamnări în Marea Britanie în 2010

Numărul cetăţenilor Uniunii Europene condamnaţi în Marea Britanie s-a triplat după 2007, de la aderarea României şi Bulgariei, românii fiind pe locul doi ca număr al condamnărilor în 2010, după polonezi, potrivit datelor de la Ministerul britanic de Interne.

991 afișări
Imaginea articolului Imaginea ţării noastre în lume: Românii, cetăţenii UE pe locul doi la condamnări în Marea Britanie în 2010

Imaginea ţării noastre în lume: Românii, cetăţenii UE pe locul doi la condamnări în Marea Britanie în 2010 (Imagine: Shutterstock)

Începând din 2007, numărul cetăţenilor UE care sunt pedepsiţi pentru încălcarea legii în Marea Britanie a crescut de peste trei ori, anul acesta fiind preconizat un record de 33.000 de condamnări, scrie dailymail.co.uk.

Dar din cauza reglementărilor UE şi a legii laburiste privind drepturile omului, oficialii britanici întâmpină dificultăţi cu privire la expulzarea infractorilor europeni după ispăşirea pedepselor, notează Daily Mail.

Potrivit ultimelor date de la Ministerul britanic de Interne, 27.563 de cetăţeni UE au fost condamnaţi în 2010, faţă de 10.736 în 2007. Cu toate acestea, numai 1.480 de cetăţeni europeni au fost expulzaţi din Marea Britanie anul trecut.

Prima ţară ca număr al infractorilor este Polonia, ai cărei cetăţeni au strâns 6.777 de condamnări în Marea Britanie, urmată de România, cu 4.343. Bulgarii au comis 296 de infracţiuni în 2010.

Numărul total al condamnărilor începând din 2007 este de 109.568. Acest număr include cele 19.164 de condamnări din primele şapte luni ale lui 2011, cifră care permite să se preconizeze un total record de 33.000 până la sfârşitul anului.

România şi Bulgaria au aderat la UE în 2007, la trei ani după Polonia şi alte state est-europene.

"Această creştere uluitoare a numărului de infracţiuni comise de cetăţeni UE în Marea Britanie după ce Bulgaria şi România au aderat la UE subliniază costurile ascunse ale extinderii UE, care trebuie dezbătute adecvat", a apreciat parlamentarul conservator Dominic Raab.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici