Incendiu la o moschee în construcţie din centrul Franţei

Un mic incendiu, probabil de origine criminală, a avut loc duminică seara la o moschee în construcţie din Poitiers, în centrul Franţei, au anunţat surse concordante, acesta fiind un nou incident împotriva unui locaş de cult musulman, relatează AFP.

203 afișări
Imaginea articolului Incendiu la o moschee în construcţie din centrul Franţei

Incendiu la o moschee în construcţie din centrul Franţei

Mai multe moschei au fost vizate de atacuri după atentatul împotriva săptămânalului satiric Charlie Hebdo, miercuri, urmat de o luare de ostatici, vineri, de către islamişti.

La Poitiers, incendiul, stins înainte de sosirea pompierilor, a fost semnalat de localnici. Actul ar fi de origine criminală, potrivit prefecturii.

Un dizpotiv poliţienesc permanent a fost mobilizat pentru a garanta securitatea acestei moschei, pe care s-a scris joi "Moarte arabilor".

Focuri de armă au fost trase la sfârşitul săptămânii în faţada unei moschei situate în apropiere de Albi (sud-vest), fără a provoca răniţi. În aceeaşi noapte, un incendiu a provocat importante pagube într-o moschee din Aix-les Bains (est), în timp ce inscripţii rasiste ce făceau referire la atentatul împotriva Charlie Hebdo au fost descoperite la intrarea în moscheea din Bayonne (sud-vest).

În Corsica, mai multe carcase de porci mistreţi au fost depuse vineri şi sâmbătă în faţa a două săli de rugăciune musulmane din insulă, a anunţat jandarmeria. În plus, inscripţia "Arabi fora" (Afară cu arabii) a fost descoperită pe o clădire care adăposteşte consiliul cultului musulman din Corsica, la periferia Ajaccio.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici