Încercări de cenzurare a înregistrării video în care o coroană cade peste Viktor Ianukovici - VIDEO

Administraţia prezidenţială ucraineană făcea eforturi, luni, să interzică difuzarea unei înregistrări video care a surprins momentul în care o rafală de vânt a trântit o coroană de flori peste Viktor Ianukovici, în timpul unei ceremonii, la care a participat alături de preşedintele rus.

51 afișări
Imaginea articolului Încercări de cenzurare a înregistrării video în care o coroană cade peste Viktor Ianukovici - VIDEO

Încercări de cenzurare a înregistrării video în care o coroană cade peste Viktor Ianukovici

Reacţia administraţiei şi încercările de a opri difuzarea acesteia au ridicat problema cenzurii, relatează Ukrainian Journal în ediţia electronică.

Înregistrarea video a fost obţinută, după câteva ore de la realizarea acesteia, de pagina electronică a cotidianului Ukraiinska Pravda, de la echipa unui post de televiziune, şi a fost postată pe YouTube, unde a fost accesată imediat în atât în Ucraina, cât şi în Rusia. "În prezent, problema nu este căderea coroanei de flori, ci prostia şi sălbăticia adminsitraţiei" prezidenţiale ucrainene, a declarat jurnalistul Musfata Naimen.

Incidentul a avut loc în timp ce preşedinţii ucrainean, Viktor Inaukovici, şi rus, Dmitri Medvedev, participau la o ceremonie de depunere de coroane de flori, în Kiev, în onoarea militarilor ucişi în timpul celui de al Doilea Război Mondial. O rafală de vânt a răsturnat o coroană flori, de înălţimea preşedintelui ucrainean, peste acesta. Ianukovici a fost afectat în mod vizibil şi a încercat să o oprească, timp de câteva secunde, după care gărzile de corp ale preşedintelui ucrainean au sărit în ajutorul acestuia.

Video stirileprotv.ro

În paralel, gărzile de corp ale lui Medvedev s-au grăbit să îl protejeze pe preşedintele rus, ţinând coroana de flori cu mâna. "Înregistrarea video este amuzantă", a scris un blogger după ce a văzut-o pe YouTube. "Problema constă în încercările clare de a o cenzura", continuă acesta.

De la învestirea lui Viktor Ianukocivi ca preşedinte, în februarie, au fost exprimate îngrijorări cu privire la libertatea de exprimare în Ucraina. În urma unui număr de atacuri împotriva jurnaliştilor dar şi a unor restricţii impuse jurnaliştilor cu privire la conferinţele de presă ale lui Ianukovici, organizaţii internaţionale de presă i-au trimis preşedintelui ucrainean o scrisoare deschisă luna trecurtă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici