INCIDENT aviatic deasupra oraşului New York: Două avioane de pasageri au fost pe punctul de a intra în coliziune

Două avioane de pasageri au fost foarte aproape să intre în coliziune deasupra oraşului New York, anunţă Autoritatea aeronautivă americană (FAA), care a iniţiat o investigaţie în acest caz.

1523 afișări
Imaginea articolului INCIDENT aviatic deasupra oraşului New York: Două avioane de pasageri au fost pe punctul de a intra în coliziune

INCIDENT aviatic deasupra oraşului New York: Două avioane de pasageri au fost pe punctul de a intra în coliziune (Imagine: Mediafax Foto)

Incidentul a avut loc pe 13 iunie, la altitudinea de aproximativ 650 de metri, deasupra cartierului Queens. Cele două aeronave - un Boeing 747 aparţinând companiei Delta Airlines şi un Embraer E170, al companiei Shuttle America, au aterizat în siguranţă. Avionul de tip Boeing 747 Jumbo Jet se apropia de Aeroportul John F. Kennedy, iar aeronava E170 tocmai decolase de pe Aeroportul LaGuardia, relatează CNN.

Cele două avioane s-au apropiat la aproximativ 800 de metri unul de celălalt, în plan orizontal, şi la 65 de metri în plan vertical.

Conform reglementărilor aeronautice, avioanele trebuiau să fie la cel puţin cinci kilometri distanţă unul de celălalt în plan orizontal şi la peste 350 de metri în plan vertical.

Avionul Boeing 747 Jumbo Jet are o capacitate de 350 - 400 de locuri, în timp ce aeronavele E170 pot transporta 70 - 80 de pasageri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici