Incident de securitate la o bază militară americană din Marea Britanie | Un individ a vrut să intre forţat cu un vehicul în baza Mildenhall

Un individ a încercat să pătrundă neautorizat cu un vehicul în Baza militară Mildenhall, fiind oprit cu forţa de personalul de securitate, anunţă surse din cadrul Poliţiei britanice.

1008 afișări
Imaginea articolului Incident de securitate la o bază militară americană din Marea Britanie | Un individ a vrut să intre forţat cu un vehicul în baza Mildenhall

Incident de securitate la o bază militară americană din Marea Britanie | Surse: Un individ a vrut să intre forţat cu un vehicul în baza Mildenhall

"Poliţia s-a mobilizat după un incident semnificativ produs în Baza aeriană Mildenhall", se arată într-un comunicat oficial.

Potrivit unor surse, un individ a lovit cu un vehicul poarta de la intrarea în unitatea militară, iar apoi au avut loc schimburi de focuri.

Autorul atacului a fost reţinut.

UPDATE 21.19

Atacul produs luni după-amiază într-o bază militară americană din sudul Marii Britanii nu este de natură teroristă, anunţă autorităţile britanice.

"Agenţii care investighează atacul produs în Baza aeriană Mildenhall pot confirma că incidentul nu este considerat de tip terorist", a comunicat Poliţia din regiunea Suffolk.

Individul arestat preventiv este un bărbat în vârstă de 44 de ani cu antecedente penale.

Conform concluziilor preliminare ale investigaţiei, presupusul autor al atacului nu are legături cu grupuri teroriste.

UPDATE 17.09

Activitatea în Baza militară Mildenhall, situată în sudul Marii Britanii, a revenit la normalitate după incidentul de securitate produs luni după-amiază, informează site-ul agenţiei Reuters.

"Activităţile au fost reluate", a declarat un purtător de cuvânt al Bazei militare Mildenhall, situată în Suffolk, în sudul Marii Britanii.

Individul care a lovit intenţionat cu o maşină barierele instalate la intrarea în Baza militară Mildenhall este rănit şi a fost plasat în arest preventiv, anunţă autorităţile britanice, precizând că nicio altă persoană nu a fost rănită în incident.

"Militari americani au deschis focul spre agresor. Autorul atacului a fost rănit, a fost reţinut şi, ulterior, plasat în arest preventiv", a comunicat Poliţia din Suffolk.

Nicio altă persoană nu a fost rănită în incident, precizează autorităţile britanice.

Anchetatorii încearcă să afle motivele atacului.

Potrivit unor surse citate de postul Sky News, bazele militare britanice Mildenhall şi Lakenheath, utilizate de Forţele Aeriene americane, au primit o serie de ameninţări teroriste în ultimii ani.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Un incident de securitate a avut loc luni după-amiază într-o bază aeriană americană din sudul Marii Britanii, un suspect fiind reţinut, anunţă surse citate de presa britanică.

Incidentul s-a produs la intrarea în Baza aeriană Mildenhall, situată în regiunea Suffolk, în sudul Marii Britanii, informează Sky News. Baza militară este utilizată de Forţele Aeriene din SUA.

Surse din cadrul Ministerului britanic de Interne au declarat că un suspect a fost reţinut după o altercaţie la intrarea în baza militară.

Unitatea militară a fost închisă până la îndepărtarea riscurilor.

"Suntem la curent cu un incident produs la intrarea în Baza aeriană Mildenhall, situată în Suffolk. Toate întrebările trebuie adresate Poliţiei", a comunicat Ministerul britanic al Apărării.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici