INCIDENT în Marea Chinei de Est: Două avioane de vânătoare chineze au interceptat o aeronavă americană

O aeronavă americană, care avea rolul de a detecta radiaţii, a fost interceptat într-o manieră "neprofesionistă" de două avioane de vânătoare chineze, spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Chinei de Est, au declarat oficiali militari americani, potrivit BBC News online.

5481 afișări
Imaginea articolului INCIDENT în Marea Chinei de Est: Două avioane de vânătoare chineze au interceptat o aeronavă americană

INCIDENT în Marea Chinei de Est: Două avioane de vânătoare chineze au interceptat o aeronavă americană

Unul dintre cele două avioane chineze s-a apropiat până la 45 de meteri de aeronava americană, au precizat oficiali SUA.

Acţiunea a fost catalogată drept neprofesionistă "din cauza manevrelor pilotului chinez, cât li ca urmare a vitezei şi proximităţii celor două avioane", a declarat colonelul Lori Hodge, purtătorul de cuvânt al Forţelor aeriene ale Statelor Unite.

Beijingul revendică aproape porţiuni însemnate din Marea Chinei de Est, regiune disputată de alte câteva state din zonă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici