Incident la Ierusalim | Un agent de securitate israelian a fost înjunghiat în inimă de un palestinian

Un agent de securitate israelian a fost înjunghiat în inimă de un tânăr palestinian, în zona principalei staţii de autobuz din Ierusalim, victima fiind în stare gravă, informează site-ul cotidianului The Times of Israel.

2908 afișări
Imaginea articolului Incident la Ierusalim | Un agent de securitate israelian a fost înjunghiat în inimă de un palestinian

Un agent de securitate israelian a fost înjunghiat în inimă de un palestinian la Ierusalim

Incidentul s-a produs, duminică, la intrarea în Staţia Centrală de autobuz din Ierusalim.

Atacatorul a încercat să fugă după incident, însă a fost urmărit şi în cele din urmă imobilizat de un ofiţer de poliţie şi mai mulţi civili, fiind transportat la o secţie de poliţie pentru a fi audiat.

Potrivit serviciului de securitate Shin Bet, atacatorul, în vârstă de 24 de ani, este originar din nordul Cisiordaniei şi nu există informaţii că ar fi avut vreo legătură cu grupări teroriste.

Victima, în vârstă de aproximativ 40 de ani, a fost transportat de urgenţă la un spital, doctorii încercând să-i salveze viaţa, a declarat dr. Ofer Merrin de la Centrul Medical Shaare Zedek din Ierusalim.

"Din nefericire, cuţitul a atins inima. Condiţia sa s-a stabilizat, însă nu pot spune că viaţa lui nu mai este în pericol, pentru că, aşa cum am mai spus, este în stare gravă", a declarat doctorul.

Incidentul are loc în contextul intensificării tensiunilor în zonă în urma deciziei preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului. În Cisiordania şi Fâşia Gaza au avut loc proteste violente faţă de hotărârea preşedintelui SUA, soldate cu cel puţin doi palestinieni morţi. Un număr mare de persoane au participat în ultimele zile la proteste anti-Trump în diferite ţări musulmane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici