Incidente rasiste după victoria lui Donald Trump în SUA: graffiti împoriva musulmanilor, scandări într-o şcoală faţă de minorităţi - FOTO, VIDEO

După alegerea lui Donald Trump în Statele Unite au fost raportate o serie de incidente rasiste, impusionate de mesajele din campanie ale preşedintelui-ales, scrie CNN. În discursurile sale, el i-a numit pe mexicani "violatori", a promis că va construi un zid între Mexic şi Statele Unite şi că va interzice accesul musulmanilor în Statele Unite.

1050 afișări
Imaginea articolului Incidente rasiste după victoria lui Donald Trump în SUA: graffiti împoriva musulmanilor, scandări într-o şcoală faţă de minorităţi - FOTO, VIDEO

Incidente rasiste după victoria lui Donald Trump în SUA: graffiti împoriva musulmanilor, scandări într-un liceu faţă de mexicani - FOTO, VIDEO

Miercuri, 9 noiembrie, la Şcoala de Inginerie Tandon din cadrul Universităţi New York, s-a descoperit numele Donald Trump scris pe uşa săli de rugăciune a studenţilor musulmani.

La fel în liceul Maple Grove, într-o toaletă au apărut mesajele: „#Mergi înapoi în Africa“ şi „Să facem America mare din nou“, cel din urmă fiind sloganul de campanie al lui Donald Trump. Uşa băii era acoperită de graffiti-uri care spuneau „Doar pentru albi“, „ America Albă“ şi simplu „Trump“. 

 

 

La Universitatea de Stat San Diego, o studentă care se îndrepta spre maşina ei a fost acostată de doi bărbaţii care i-au luat poştea, rucsacul şi cheile. Tânără a reuşit să scape şi să sune poliţia, însă când s-a întors, maşina ei dispăruse. Studenta o povestit că bărbaţii au făcut comentarii despre cum au ales-o pentru că purta o vestimentaţia tradiţional arabă şi un hjab.

A doua zi după ce Trump a fost ales, câţiva elevi de la şcoala Royal Oak din Michigan au început să scandeze în sala de mese: „Construiţi zidul ! Construiţi zidul !“ . Înregistrarea momentului a fost vizualizată de peste un milion de ori pe reţelele de social media.

Tot la o zi după victoria lui Trump un mesaj rasist a apărut pe un zid din Durham, Carolina de North. Mesajul era următorul: „Vieţile negrilor nu contează, cum nu nici contează votul lor“ şi a fost şters joi.

La Universitatea din Louisiana au apărut mesajele „Trump“ şi „Construieşte zidul“ în faţa bibliotecii.

 

 

 

În South Philadelphia au apărut o serie de svastice şi de mesaje naziste pe mai multe ziduri din oraş. Mesajele sunt legate şi de aniversarea Nopţii de Cristal, când soldaţii nazişti au devastat magazinele evreieşti. Printre mesaje s-au aflat şi numele lui Trump, scris cu o svastică în loc de litera T, sau sloganul nazist „Sieg Heil 2016“.  Pe alte ziduri s-au găsit „Trump e cel mai tare“, sau „Trump e cel mai tare, negrii pot să....“.

La colegiul Canisius din vetsul statului New York o păpuşă neagră a fost spânzurată de corniza dintr-un dormitor de studenţii. Poza păpuşii a fost apoi distribuită pe reţele de socializare şi transformată într-un meme rasist al cărui mesaj îi privea pe „fanii Trump“. Studenţii responsabili pentru acest act au fost suspendaţi.

O studentă la Universitatea de Stat San Jose a declarat că în timp ce se îndrepta spre maşina ei, un bărbat i-a smuls hijab-ul  de pe cap. Studenţii de la Universiate au protestat mierucri împotriva lui Donald Trump, iar în timpul protestului a izbucnit o luptă între protestatari şi suporterii lui.

La liceul Shasta din oraşul Redding, California, un elev a postat un video pe Twitter în care împărţea scrisori de deportare colegiilor lui. Colegii care au primit „scrisori de deportare“ făceau parte din Portalul de ştiri Al Jazeera  relatează despre un liceu din Dewitt unde un grup de elevi au format un zid uman în hol şi au blocat accesul eleviilor hispanici. 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici