Înmormântarea lui Shinzo Abe: fostul premierul al Japoniei a fost ucis acum 4 zile

Slujba de înmormântare a fostului prim-ministru Shinzo Abe este în curs de desfăşurare, la 4 zile de la asasinarea politicianului, vinerea trecută.

572 afișări
Imaginea articolului Înmormântarea lui Shinzo Abe: fostul premierul al Japoniei a fost ucis acum 4 zile

Înmormântarea lui Shinzo Abe este în desfăşurare

Ceremonia privată, care are loc la Templul Zojoji din Tokyo, este deschisă doar membrilor familiei, demnitarilor străini şi apropiaţilor fostului lider.

Însă oameni din toate categoriile sociale s-au adunat pe străzile din jurul templului pentru a-şi prezenta omagiile, cei în doliu aducând flori, bilete şi alte ofrande.

Oamenii cu care a vorbit CNN au declarat că au fost şocaţi de împuşcarea lui Abe, vineri, în plină zi.

Crima a fost deosebit de şocantă, având în vedere că Japonia are una dintre cele mai scăzute rate din lume în ceea ce priveşte infracţiunile comise cu arme de foc şi este considerată în general una dintre cele mai sigure ţări.

Abe a fost o figură extrem de populară, dar controversată de-a lungul celor două mandate ale sale, din 2006 până în 2007 şi din nou din 2012 până în 2020. Unele dintre cele mai semnificative acţiuni ale sale au inclus creşterea cheltuielilor pentru apărare şi promovarea unei schimbări dramatice în politica militară japoneză, permiţând forţelor armate ale ţării să se angajeze în lupte în străinătate - cu condiţii - pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial.

Templul budist, situat în apropiere de Tokyo Tower, este un loc semnificativ din punct de vedere cultural şi istoric, care găzduieşte mormintele a şase dintre shogunii Tokugawa, precum şi ale soţiilor şi copiilor acestora.

După slujbă, maşina mortuară care va transporta trupul lui Abe se va deplasa de la templu la sala funerară Kirigaya pentru incinerare, trecând pe lângă o serie de clădiri importante, inclusiv biroul premierului şi clădirea Parlamentului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici