Insurgenţii afiliaţi Statului Islamic fac ravagii în Mozambic. Mai multe victime au căzut pradă cruzimii teroriştilor

Cel puţin şase mozambicani au fost decapitaţi şi o călugăriţă italiană a fost împuşcată mortal de insurgenţii afiliaţi Statului Islamic în Mozambic, potrivit Reuters.

1162 afișări
Imaginea articolului Insurgenţii afiliaţi Statului Islamic fac ravagii în Mozambic. Mai multe victime au căzut pradă cruzimii teroriştilor

Sursa foto: Profimedia

Cel puţin şase persoane au fost decapitate şi o călugăriţă italiană a fost ucisă marţi de insurgenţi legaţi de Statul Islamic în provincia Nampula din Mozambic, au anunţat miercuri autorităţile.

Vorbind în oraşul Xai Xai, la nord de capitala Maputo, preşedintele Filipe Nyusi a declarat că insurgenţii au făcut o serie de crime în timp ce fugeau de soldaţii din Mozambic, Rwanda şi Comunitatea pentru Dezvoltarea Africii de Sud (SADC) trimişi pentru a combate violenţele.

Insurecţia este concentrată în provincia Cabo Delgado din nordul Mozambicului şi a făcut mii de victime de când a izbucnit în 2017, perturbând proiecte de gaze naturale de miliarde de dolari.

„Pe 6 septembrie, ca urmare a atacurilor teroriste, şase cetăţeni au fost decapitaţi, trei răpiţi, şase terorişti au fost capturaţi şi zeci de case au fost incendiate în districtele Erati şi Memba, provincia Nampula", a declarat Nyusi.

Potrivit rapoartelor mass-media, confirmate de Mety Gondola, secretarul de stat al provinciei Nampula, o călugăriţă italiană în vârstă de 83 de ani, care locuia în oraşul Nacala, a fost împuşcată într-un atac marţi seara, în timp ce alţi doi misionari au reuşit să scape.

Gondola nu a oferit mai multe detalii despre atac, dar a declarat că situaţia este îngrijorătoare.

Agenţia portugheză de ştiri Lusa a anunţat că femeia, care a fost împuşcată în cap, aparţinea unui ordin şi lucra în Mozambic din 1963.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici