Întâlnire între Francois Hollande, Petro Poroşenko şi Angela Merkel pe tema conflictului din Ucraina

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, se vor întâlni luni, la Berlin, pentru a discuta despre situaţia din estul Ucrainei, unde confruntările militare s-au intensificat în ultimele zile, scrie Les Echos.

704 afișări
Imaginea articolului Întâlnire între Francois Hollande, Petro Poroşenko şi Angela Merkel pe tema conflictului din Ucraina

Întâlnire între Francois Hollande, Petro Poroşenko şi Angela Merkel pe tema conflictului din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Liderii Franţei, Germaniei şi Ucrainei se vor întâlni luni, la Berlin, în încercarea de a atenua noul val de violenţă din Ucraina", a declarat ministrul francez de Externe, Laurent Fabius.

"Este o situaţie preocupantă. Operaţiunile militare trebuie să înceteze, armamentul trebuie retras. În al doilea rând, trebuie create condiţiile pentru desfăşurarea alegerilor în regiunea Donbas. Sper că întâlnirea de luni, între Francois Hollande, Angela Merkel şi Petro Poroşenko, ne va permite să avansăm din ambele puncte de vedere. Sper să găsim o soluţie până cel târziu în decembrie", a subliniat Fabius.

Confruntările armate s-au intensificat în ultimele zile în estul Ucrainei, în special în zonele Mariupol şi Horlivka, între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţii separatişti proruşi.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a atribuit Administraţiei prooccidentale de la Kiev intensificarea confruntărilor militare în estul Ucrainei. "Din păcate, asistăm la escaladarea conflictului, iar vina nu este a miliţiilor din regiunea Donbas, ci a părţii adverse", a acuzat preşedintele Rusiei. "Sper că nu vor fi confruntări de amploare", a insistat Putin.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2015, s-a soldat până acum cu cel puţin 6.500 de morţi, potrivit estimărilor Naţiunilor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici