INUNDAŢIILE DIN MYANMAR: Trei morţi şi peste 30.000 de persoane evacuate

Trei persoane au murit, iar peste 30.000 de persoane au fost evacuate în partea de est a Myanmarului, o zonă devastată de inundaţii, a anunţat vineri presa oficială, avertizând că sunt aşteptate noi precipitaţii.

238 afișări
Imaginea articolului INUNDAŢIILE DIN MYANMAR: Trei morţi şi peste 30.000 de persoane evacuate

INUNDAŢIILE DIN MYANMAR: Trei morţi şi peste 30.000 de persoane evacuate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cel mai afectat este statul Karen, la froniera cu Thailanda, unde au fost evacuate aroximativ 33.500 de persoane, adăpostite în 79 de tabere, a precizat cotidianul New Light of Myanmar, evocând moartea a trei persoane şi dispariţia uneia.

În statul Mon, peste 4.500 de persoane au fost evacuate în 34 de tabere, a adăugat ziarul. Însă "imediat ce apele au început să se retragă", unelepersoane au început să se întoarcă acasă.

De asemenea, alunecări de teren au avariat drumuri, iar 245 de şcoli au fost închise.

Anumite regiuni din Myanmar sunt afectate în fiecare an de inundaţii, în timpul musonului.

Publicaţia New Light of Myanmar a avertizat că inundaţiile ar putea continua în aceste două dintre state şi ar putea să afecteze, în următoarele zile, şi alte regiuni ale ţării, ca de exemplu delta râului Irrawaddy, din cauza nivelului precipitaţiilor, care depăşeşte valorile normale.

"Persoanele care locuiesc în apropiere de râuri este necesar să adopte măsuri de prevenţie împotriva inundaţiilor", a subliniat ziarul într-un editorial, avertizând cu privire la "pericole de electrocutare, şerpi, alunecări de teren şi prăbuşiri de arbori".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici