Iranul avertizează că Israelul va fi distrus dacă va lansa un atac militar

Ministrul iranian al Apărării, Ahmad Vahidi, avertizează că un atac israelian asupra instalaţiilor nucleare iraniene va avea ca efect distrugerea Israelului.

966 afișări
Imaginea articolului Iranul avertizează că Israelul va fi distrus dacă va lansa un atac militar

Iranul avertizează că Israelul va fi distrus dacă va lansa un atac militar (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Acestea sunt cele mai vehemente declaraţii din ultima vreme ale unui oficial iranian de rang înalt.

Israelul a sugerat în mai multe rânduri că ar putea lansa raiduri aeriene asupra instalaţiilor nucleare iraniene. Preşedintele Israelului, Shimon Peres, a reiterat joi că "toate opţiunile" sunt menţinute, inclusiv o intervenţie militară, în cazul programului nuclear iranian. "Statul Israel este un stat suveran. Are dreptul şi capacitatea de a se apăra de oricare ameninţare", a declarat Peres, informează postul iranian Press TV, citat de Haaretz. "Iar când spunem că toate opţiunile sunt pe masă, ştim ce spunem", a insistat el.

Shimon Peres se va deplasa săptămâna viitoare la Washington. La rândul său, premierul Benjamin Netanyahu se va întâlni cu Barack Obama pe 5 martie. Ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, este aşteptat la Washington zilele următoare.

Occidentul şi Israelul suspectează Iranul că încearcă să fabrice arme atomice sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici