Iranul este acuzat că a lansat un atac cibernetic împotriva serviciului persan al BBC

Iranul a lansat un "atac cibernetic de nivel înalt" vizând să perturbe serviciul televizat al BBC în limba persană, care este urmărit de peste şapte milioane de telespectatori în fiecare săptămână, potrivit directorului general al BBC.

199 afișări
Imaginea articolului Iranul este acuzat că a lansat un atac cibernetic împotriva serviciului persan al BBC

Iranul este acuzat că a lansat un atac cibernetic împotriva serviciului persan al BBC (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Mark Thompson urmează să acuze miercuri Iranul că perturbă emisiunile în limba persană, în cadrul unui discurs pe care îl va susţine la Royal Television Society (RTS), o asociaţie britanică a criticilor de televiziune, din care BBC a publicat câteva fragmente.

"A existat recent o tentativă simultană de bruiere a diferitelor difuzări prin satelit care alimentează serviciul persan cu destinaţia Iran, de a perturba liniile telefonice ale reţelei londoneze prin nenumărate apeluri telefonice automate şi un atac cibernetic", urmează să anunţe directorul BBC.

"Este dificil şi practic imposibil de dovedit originea acestor atacuri, dar tentativele de bruiere ale serviciilor BBC nu sunt o noutate şi faptul că diferite atacuri sunt concomitente este evident suspect", va adăuga el.

BBC a anunţat recent într-un comunicat că numărul spectatorilor postului de televiziune "BBC Persian" practic s-a dublat, de la 3,9 milioane pe săptămână în 2009, la aproape 7,2 milioane, "în pofida unei intense campanii de intimidare şi de cenzură din partea autorităţilor iraniene".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici