Islamist implicat în distrugerea monumentelor din Timbuktu, condamnat de CPI la închisoare. Este prima condamnare pentru distrugerea unor obiective istorice şi culturale

Un islamist implicat în distrugerea monumentelor arheologice din Timbuktu (Mali) a fost condamnat la nouă ani de închisoare de Curtea Penală Internaţională (ICC), informează ABC News.

969 afișări
Imaginea articolului Islamist implicat în distrugerea monumentelor din Timbuktu, condamnat de CPI la închisoare. Este prima condamnare pentru distrugerea unor obiective istorice şi culturale

Islamist implicat în distrugerea monumentelor din Timbuktu, condamnat de CPI la închisoare

Ahmad Al Faqi Al Mahdi, fost profesor, a pledat vinovat şi a exprimat regrete pentru participarea la distrugerea a nouă mausolee din zona Timbuktu în iunie-iulie 2012.

Procesul, început pe 22 august, reprezintă un moment important pentru Curtea Penală Internaţională, fiind prima condamnare pentru distrugerea unor obiective istorice şi culturale.

Rebeli afiliaţi organizaţiei Al-Qaida în Magrebul Islamic au ocupat oraşul Timbuktu (Mali) în 2012, aplicând o interpretare extremistă a Legii islamice (Sharia), astfel că au distrus mormintele istorice din cărămidă considerate idolatre.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici