Ashton Carter, Secretarul american al Apărării: Rusia, mai dispusă astăzi să apeleze la ameninţarea nucelară decât Uniunea Sovietică

Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, a criticat retorica nucleară a Moscovei şi s-a declarat îngrijorat de investiţiile făcute de Rusia în modernizarea şi lărgirea arsenalului nucelar, notează site-ul postului de televiziune France24.

5694 afișări
Imaginea articolului Ashton Carter, Secretarul american al Apărării: Rusia, mai dispusă astăzi să apeleze la ameninţarea nucelară decât Uniunea Sovietică

Ashton Carter, Secretarul american al Apărării: Rusia, mai dispusă astăzi să apeleze la ameninţarea nucelară decât Uniunea Sovietică

Cu ocazia unei vizite la baza aeriană Minot din statul american Dakota de Nord, oficialul american a declarat că acţiunile şi retorica Rusiei privind arsenalul nucear "ridică întrebări serioase cu privire la angajamentul liderilor săi faţă principiul stabilităţii strategice, respectul lor pentru acordurile împământenite privind utilizarea armelor nucelare şi dacă mai ţin cont de profunda reţinere pe care liderii din perioada Războiului Rece au manifestat-o în ceea ce priveşte afişarea armelor atomice."

În comentariile sale, Carter făcea referire la exerciţiile cu arme nucleare efectuate de forţele militare ruse şi la retorica nucelară tot mai stridentă a preşedintelui rus Vladimir Putin, care în contextul crizei din Crimeea a declarat public că este pregătit să utilizeze arme nucleare.

Secretarul american al Apărării a descris Coreea de Nord drept o ameninţare nucleară emergentă şi a lăudat China, despre care a declarat că "are o conduită profesionistă în domeniul nuclear, în pofida dezvoltării cantitative şi calitative a arsenalului său"

Departamentul american al Apărării are în plan investiţii masive în reînnoirea armamentului lor nuclear în deceniile următoare, costul estimat al acestei acţiuni depăşind o mie de miliarde de dolari pe parcursul a 30 de ani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici