Oficial UE: Populismul a forţat Grecia să aplice măsuri de austeritate mai dure decât necesar

Grecia a fost nevoită să adopte măsuri de austeritate mai dure decât ar fi fost necesar din cauza atitudinii populiste a Guvernului de extremă-stânga condus de premierul Alexis Tsipras, afirmă Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar UE pentru Moneda euro şi Dialog Social.

3801 afișări
Imaginea articolului Oficial UE: Populismul a forţat Grecia să aplice măsuri de austeritate mai dure decât necesar

Oficial UE: Populismul a forţat Grecia să aplice măsuri de austeritate mai dure decât necesar

Alexis Tsipras, care a devenit premier al Greciei în ianuarie 2015, a respins în primă instanţă măsurile de austeritate din finanţele publice solicitate de creditorii internaţionali. În acest context, Grecia a intrat în incapacitate de plăţi în raport cu Fondul Monetar Internaţional în iulie 2015 şi a fost nevoită să introducă măsuri pentru controlul capitalului pentru a evita colapsul sistemului bancar.

"Populismul nu rezolvă problemele. Populismul creează probleme. Acest lucru se poate observa în exemplul clasic al Greciei", a declarat Valdis Dombrovskis, citat de site-ul agenţiei Reuters.

"În Grecia a venit la putere un nou cabinet guvernamental, cu o abordare populistă, afirmând că nu are nevoie de austeritate, că poate cheltui cât doreşte. Dar, de fapt, Grecia implementează acum măsuri de austeritate mai dure decât ar fi fost necesar dacă ar fi fost continuate reformele guvernelor precedente", a subliniat oficialul UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici