Islanda doreşte să instituie prin lege egalitatea salarială

Parlamentul din Islanda a prezentat un proiect de lege prin care solicită companiilor publice şi private să dovedească că aceştia oferă salarii egale angajaţilor, această iniţiativă putând deveni prima astfel de cerinţă legală din lume, informează The Guardian.

568 afișări
Imaginea articolului Islanda doreşte să instituie prin lege egalitatea salarială

Islanda doreşte să instituie prin lege egalitatea salarială (Imagine: quora.com)

Proiectul de lege impune ca instituţiile şi companiile de o anumită mărime, ce au 25 sau mai mulţi angajaţi, să obţină o certificare a programelor lor de salarizare egală, potrivit lui Thorsteinn Viglundsson, ministru pentru Afaceri sociale şi egalitate.

Noua lege are scopul de a pune capăt diferenţelor de salarizare dintre bărbaţi şi femei pe insula de peste 323.000 de persoane.

Proiectul de lege are susţinerea coaliţiei guvernamentale conducătoare, de centru-dreapta, precum şi a opoziţiei, de aproape 50% de legislatori de sex feminin din Parlamentul islandez.

Legea va putea intra în vigoare din ianuarie 2018.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici