Israelul se declară „nemulţumit” de răspunsul Chinei după atacul Iranului

  • Israelul se declară „nemulţumit” de răspunsul Chinei în ceea ce priveşte atacul Iranului.
  • Declaraţia a fost făcută de un diplomat israelian din China.
  • Chinezii nu au condamnat atacul asupra Israelului.
758 afișări
Imaginea articolului Israelul se declară „nemulţumit” de răspunsul Chinei după atacul Iranului

Israelul se declară „nemulţumit” de răspunsul Chinei după atacul Iranului

Ministrul chinez de externe, Wang Yi, i-a spus omologului său iranian că ţara sa apreciază efortul Iranului de a nu viza ţările din regiune şi vecine.

„Speram o condamnare mai puternică şi o recunoaştere clară a dreptului Israelului de a se apăra. Din păcate, nu am văzut asta, motiv pentru care am fost nemulţumiţi de declaraţie”, a declarat Yuval Waks, şeful adjunct al misiunii israeliene în China, potrivit The South China Morning Post, citată de Sky News.

El a mai spus că Israelul este conştient de „relaţiile bilaterale bune” dintre China şi Iran, dar că Israelul trebuie să-şi exprime „preocupările grave faţă de chinezi cu privire la rolul negativ al Iranului în regiunea noastră şi sprijinul său pentru grupurile teroriste”.

Ţările occidentale au condamnat ferm atacul Iranului asupra Israelului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici