Italia: Zeci de romi români au ameninţat poliţişti care urmăreau doi suspecţi de furt

Zeci de români de etnie romă au intervenit, în cursul nopţii de luni spre marţi, pentru a împiedica poliţia italiană să aresteze doi români suspectaţi de furt, situaţia fiind tensionată însă fără a degenera în confruntări, scrie Corriere della Sera.

396 afișări
Imaginea articolului Italia: Zeci de romi români au ameninţat poliţişti care urmăreau doi suspecţi de furt

Zeci de romi români au ameninţat poliţişti care urmăreau doi suspecţi de furt, în Italia

Agenţi ai poliţiei italiene au urmărit doi români, de 26, respectiv 46 de ani, până în faţa unui bloc de şapte etaje din localitatea Castelleone, situată la periferia oraşului Cremona (în apropiere de Milano). Cei doi români erau suspectaţi că furaseră benzină de pe un şantier din apropiere. Însă, în momentul în care cei doi suspecţi au ajuns în faţa blocului din strada Spazzini, din clădire au coborât aproximativ 40 de locatari - români de etnie romă - care au ameninţat forţele de ordine.

De teama romilor, poliţiştii italieni au lansat un apel la calm şi au cerut forţe suplimentare, care au sosit în scurt timp.

Romii au continuat să ameninţe forţele de ordine italiene, iar tensiunile au fost atât de mari încât situaţia era cât pe ce să degenereze în confruntări.

După câteva ore de negocieri, forţele de ordine italiene au reuşit să îi convingă pe romi să accepte ca cei doi suspecţi să fie duşi la secţia de poliţie pentru clarificarea situaţiei.

Primarul suburbiei Castelleone, Camillo Comandulli, a cerut intervenţia imediată a prefectului. "În acel bloc practic funcţionează o tabără de romi, un fel de teritoriu al nimănui. Iar lucrurile continuă în acest fel de mulţi ani. Concitadinii mei sunt îngrijoraţi", a declarat primarul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici