Iulia Timoşenko a iniţiat o acţiune de nesupunere civică faţă de regimul Viktor Ianukovici

Iulia Timoşenko, aflată în detenţie dar la spital, a iniţiat o "acţiune de nesupunere civică", refuzând să se întoarcă în cameră în semn de protest faţă de regimul condus de preşedintele Viktor Ianukovici, anunţă autorităţile penitenciare.

162 afișări
Imaginea articolului Iulia Timoşenko a iniţiat o acţiune de nesupunere civică faţă de regimul Viktor Ianukovici

Iulia Timoşenko a iniţiat o acţiune de nesupunere civică faţă de regimul Viktor Ianukovici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Doamna Timoşenko, care a ameninţat că nu va mai intra în celulă, a mers la duşuri şi a stat acolo toată noaptea", a declarat Andri Lapinski, directorul adjunct al Autorităţii penitenciare din Harkiv, oraşul din estul Ucraina unde este încarcerat fostul premier ucrainean.

Timoşenko, transferată în mai într-o clinică, din cauza herniei de disc, a refuzat şi îngrijirile medicale, marţi după-amiază, a declarat directorul spitalului, Mihailo Afanasiev.

Disidenta în vârstă de 52 de ani anunţase marţi că intenţiona să iniţieze o acţiune de nesupunere civică pentru a denunţa regimul "ucrainofob şi kleptocrat" al preşedintelui Viktor Ianukovici.

Timoşenko a anunţat că nu va mai colabora nici cu procurorii şi va refuza să meargă la proces.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici