Jean-Claude Juncker, propus pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene: "Sunt mândru şi onorat"

Jean-Claude Juncker a fost propus de şefii de stat şi de guvern ai statelor membre UE pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, anunţă Herman Van Rompuy, preşedintele Consiliului European.

897 afișări
Imaginea articolului Jean-Claude Juncker, propus pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene: "Sunt mândru şi onorat"

Jean-Claude Juncker (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE - Fostul premier luxemburghez Jean-Claude Junker s-a declarat "mândru şi onorat" pentru desemnarea în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, informează AFP.

"Sunt mândru şi onorat că am primit susţinerea Consiliului European", a declarat Juncker după nominalizare.

"Decizia a fost luată. Consiliul European îl propune pe Jean-Claude Juncker pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene", a transmis Van Rompuy prin Twitter.

Desemnarea lui Juncker a primit 26 de voturi pentru şi două împotrivă (Marea Britanie şi Ungaria) în Consiliul European.

Junker, candidatul Partidului Popular European pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, va trebui să primească şi aprobarea Parlamentului European. Votul în PE este programat la jumătatea lunii iulie, iar Junker va trebui să primească cel puţin 376 de voturi pentru din totalul de 751.

"Le-am transmis liderilor europeni că ar putea regreta toată viaţa această nominalizare", a reacţionat premierul britanic, David Cameron, care consideră că Junker este "persoana greşită" pentru funcţia de preşedinte al CE.

Juncker, în vârstă de 59 de ani, fost premier luxemburghez şi fost preşedinte al Eurogrupului, este adeptul unei viziuni federaliste faţă de proiectul Uniunii Europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici