Jerome Powell: Economia SUA s-ar putea relansa "mult mai rapid" decât ar fi de aşteptat

  • Jerome Powell, preşedintele Fed: Economia SUA s-ar putea relansa "mult mai rapid" decât ar fi de aşteptat
  • Powell: "Aveam o situaţie economică bună în februarie 2020 şi aş spune că putem ajunge la acelaşi nivel mult mai devreme decât ne temeam"
  • Statele Unite au aprobat deja planuri de asistenţă financiară de 2.200 de miliarde de dolari şi de 908 miliarde de dolari
849 afișări
Imaginea articolului Jerome Powell: Economia SUA s-ar putea relansa "mult mai rapid" decât ar fi de aşteptat

Economia Statelor Unite ar putea reveni la nivelul dinaintea crizei pandemiei "mult mai devreme" decât ar fi de aşteptat, afirmă Jerome Powell, preşedintele Rezervei Federale (Fed), instituţia bancară centrală de la Washington.

Jerome Powell a argumentat că măsurile de asistenţă financiară aprobate de Congres şi de Preşedinţie au facilitat evitarea daunelor economice pe termen lung. Preşedintele Fed a subliniat că economia SUA nu îşi va putea reveni în totalitate atât timp cât pandemia nu este sub control.

"Aveam o situaţie economică bună în februarie 2020 şi aş spune că putem ajunge la acelaşi nivel mult mai devreme decât ne temeam", a afirmat Jerome Powell, citat de publicaţia The Hill.

Preşedintele Donald Trump şi Congresul au aprobat măsuri de asistenţă fiscală în valoare de patru miliarde de dolari în cadrul planurilor de asistenţă financiară de 2.200 de miliarde de dolari şi 908 miliarde de dolari.

Noul preşedinte, Joseph Biden, ar urma să anunţe un program suplimentar de asistenţă financiară, în valoare de 1.500 de miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici