Jocurile Olimpice de la Londra, ameninţate cu "un război de intensitate scăzută". Grupare anarhistă: Nu vrem turişti bogaţi, vrem război civil

O grupare anarhistă italiană, Federaţia Anarhistă Italiană (FAI), care a revendicat anterior sabotarea unor cabluri de semnal feroviar din Marea Britanie, ameninţă cu "un război de intensitate scăzută" împotriva Jocurilor Olimpice (JO) de la Londra, relatează Daily Mail în ediţia electronică.

799 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice de la Londra, ameninţate cu "un război de intensitate scăzută". Grupare anarhistă: Nu vrem turişti bogaţi, vrem război civil

Jocurile Olimpice de la Londra, ameninţate cu "un război de intensitate scăzută". Grupare anarhistă: Nu vrem turişti bogaţi, vrem război civil (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

FAI a lansat ameninţarea la adresa JO într-o declaraţie postată pe site-ul anarhist 325.nostate. Surse din cadrul poliţiei au declarat că ameninţarea pare să fie credibilă. "Într-o Mare Britanie a controlului ca pe ceas şi domesticirii, noi suntem unii dintre «cei lipsiţi de patriotism» care consideră Jocurile Olimpice din 2012, cu spectacolul lor de bogăţie, de-a dreptul ofensiv", afirmă gruparea în document, scrie Daily Mail.

"Nu avem nicio reţinere să utilizăm activitatea de gherilă pentru a afecta imaginea naţională (a Marii Britanii) şi a paraliza economia în orice fel putem. Pentru că pur şi simplu nu vrem turişti bogaţi, vrem război civil", continuă FAI în mesajul său. "Factura JO va atinge un miliard de lire sterline, (din cauza) RAF (care) urmează să controleze spaţiul aerian al Londrei, trupelor înarmate cu rachete sol-aer şi navelor de război de pe Tamisa. Însă toate acestea au scopul să prevină o Al-Qaida «spectaculoasă», nu grupări discrete de sabotare ca FAI", adaugă gruparea italiană.

Anarhiştii scriu în mesajul lor că au "ales înadins" anterior ţinte din Bristol, cu scopul de a afecta atât activitatea personalului unor instalaţii din apropiere aparţinând Ministerului britanic al Apărării, "cât şi a unor firme din industria militară" ca Raytheon, Thales şi QinetiQ dintr-un parc industrial local. "Asemenea acţiuni sunt o metodă tradiţională de perturbare a mitului păcii sociale", subliniază FAI, anunţând că "infrastructurile de transport, militară, din domeniile comunicaţiilor, judiciar şi financiar vor continua să fie ţintele unui război urban de generaţie nouă, de slabă intensitate".

"Dacă sunt serioşi atunci când spun că vor să perturbe JO utilizând tehnici simple, atunci sunt capabili să producă un haos total", a declarat un consultant în securitate din sectorul privat.

Într-un act de sabotaj, care a constat în îndepărtarea unor dale de beton şi incendierea cablurilor, FAI a perturbat grav serviciile feroviare în oraşul Bristol şi zona acestuia marţea trecută. De asemenea, gruparea s-a aflat în spatele unui atac armat comis în urmă cu două săptămâni în portul Genova. Roberto Adinolfi, directorul executiv al unei firme de energie nucleară, a fost împuşcat în rotule de doi bărbaţi aflaţi pe o motocicletă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici