Joe Biden a ajuns în Cipru, pentru discuţii despre procesul de pace şi despre sancţiunile antiruse

Vicepreşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a ajuns în Republica Cipru, unde va discuta despre negocierile de pace între ciprioţii greci şi ciprioţii turci şi despre efectele sancţiunilor occidentale impuse Rusiei.

281 afișări
Imaginea articolului Joe Biden a ajuns în Cipru, pentru discuţii despre procesul de pace şi despre sancţiunile antiruse

Joe Biden (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Biden, venit din România, a declarat la aeroport că a venit momentul "ca toţi ciprioţii să se reunească într-o federaţie de tip bi-zonal şi bi-comunitar".

"Sper să ajut la găsirea unei soluţii, dar nu am venit pentru a impune una", a spus Biden.

"Am venit în Cipru întrucât cred că de data aceasta poate fi diferit. Dar totul depinde de locuitorii acestei insule", a subliniat vicepreşedintele Statelor Unite.

Insula Cipru este divizată după intervenţia militară turcă din anul 1974, declanşată ca reacţie la o lovitură de stat a naţionaliştilor ciprioţi greci.

În cursul vizitei, Biden se va întâlni cu preşedintele Republicii Cipru, Nicos Anastasiades, şi cu liderul comunităţii turce, Dervis Eroglu.

"Washingtonul recunoaşte un singur guvern în Cipru, cel al domnului Anastasiades; întrevederile nu vor schimba această situaţie", a insistat Biden.

În privinţa situaţiei din Ucraina, vicepreşedintele SUA s-a limitat să spună că va discuta "evenimentele" cu preşedintele Anastasiades. "Trebuie să fim determinaţi şi uniţi în faţa intervenţiei ruse".

Guvernul de la Nicosia a criticat sancţiunile economice occidentale împotriva Rusiei, argumentând că aceste măsuri "distrug economia" cipriotă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici