Joe Biden a semnat un act controversat

  • Preşedintele american a semnat un document executiv referitor la atleţii transgender
  • Sportivii transgender vor putea participa fără discriminare în competiţii liceale şi universitare
  • Mai mulţi politicieni nu consideră acest document a fi unul util pentru întrecerile feminine
  • Decizia pune capăt unei discuţii vechi privind nivelul de testosteron care ajută sportivii în mod natural
87001 afișări
Imaginea articolului Joe Biden a semnat un act controversat

Joe Biden a semnat un act controversat

În prima zi a instalării sale ca preşedinte al SUA, Joe Biden a semnat un act executiv în care se reglementează participării la competiţii ale sportivilor transgender.

În document se specifică faptul că nu se pot face discriminari pe baza de sex în ceea ce privesc competiţiile atletice din licee şi universităţi.

Astfel, un atlet poate concura la competiţiile organizate pentru sexul cu care se identifică. Ideea a fost întâmpinată cu scepticism, fiind avansată ideea că orice băiat care se identifică a fi fată are un avantaj natural într-o competiţie destinată fetelor.

“Ameninţarea pe care o reprezintă acest act pentru sportul feminin este profundă. După cum spune autoritatea numărul unu a ţării pe probleme de spot, sex şi biologie, profesorul Doriane Lambelet Coleman, este o diferenţă semnificativă între femei şi bărbaţi.”

Şi la nivel mondial a existat o controversă legată de testosteron. Caster Semenya, dublă medaliată olimpică în 2016, avea un nivel de testosteron aproape de cel din corpul unui barbat. În urma plângerilor adeversarelor, a fost forţată să stea un an departe de arene, până când investigaţia care, stabilea dacă e bărbat sau femeie, s-a terminat. Ulterior, a fost silită să ia medicamente ca să-şi micşoreze nivelul de testosteron, pentru a fi reprimită în curse.

 

“Ameninţarea pe care o reprezintă acest act pentru sportul feminin este profundă. După cum spune autoritatea numărul unu a ţării pe probleme de spot, sex şi biologie, profesorul Doriane Lambelet Coleman, este o diferenţă semnificativă între femei şi bărbaţi.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici