Joe Biden pledează pentru remedierea alianţelor internaţionale

  • Preşedintele SUA, Joseph Biden, pledează pentru remedierea alianţelor internaţionale
  • Joe Biden: "America revine. Diplomaţia revine"
  • Preşedintele SUA: "Vom reconstrui alianţele şi vom asuma din nou angajamente la nivel global"
297 afișări
Imaginea articolului Joe Biden pledează pentru remedierea alianţelor internaţionale

Joe Biden pledează pentru remedierea alianţelor internaţionale

Preşedintele american, Joseph Biden, a pledat, joi seară, pentru remedierea alianţelor internaţionale şi pentru intensificarea activităţilor diplomatice ale Statelor Unite.

"America revine. Diplomaţia revine", a declarat Joseph Biden, într-un discurs rostit la Departamentul de Stat.

"Sunteţi în centrul a tot ceea ce intenţionez să fac. Vom reconstrui alianţele. Vă garantez susţinere şi mă aştept să aveţi şi susţinerea poporului american. Voi sunteţi faţa Americii în străinătate", le-a spus preşedintele SUA funcţionarilor Departamentului de Stat.

"Vom reconstrui alianţele şi vom asuma din nou angajamente la nivel global, pentru a aborda provocările enorme cu care ne confruntăm în contextul pandemiei, pentru contracararea încălzirii globale şi pentru apărarea democraţiei şi drepturilor omului în întreaga lume", a subliniat Biden.

"În mandatul actualei Administraţii, veţi beneficia de încredere şi de prerogative pentru a vă desfăşura activităţile. Dar vă cer tuturor să respectaţi câteva principii esenţiale: integritate în tot ce faceţi, transparenţă şi responsabilitate pentru a se putea recâştiga încrederea în Statele Unite ale Americii în întreaga lume, să lucraţi în interesul poporului american, nu în interese proprii, şi să promovaţi diversitate, echitate, incluziune, accesibilitate, astfel încât diplomaţii noştri, la toate nivelurile, să reflecte diversitatea totală a acestei măreţe ţări. (...) Politica externă înseamnă promovarea intereselor cetăţenilor americani", a subliniat Biden.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici