Joe Biden va nominaliza în februarie un nou membru al Curţii Supreme, după retragerea unui judecător

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, va nominaliza un nou membru al Curţii Supreme de Justiţie până la sfârşitul lunii februarie, în contextul anunţului retragerii judecătorului Stephen Breyer.

241 afișări
Imaginea articolului Joe Biden va nominaliza în februarie un nou membru al Curţii Supreme, după retragerea unui judecător

Sursa foto: Mediafax Foto

Judecătorul Stephen Breyer, în vârstă de 83 de ani, a anunţat formal joi că se va retrage din activitate la finalul actualei sesiuni a instanţei supreme, probabil la sfârşitul lunii iunie. „Apreciez enorm privilegiul de a fi făcut parte din sistemul judiciar federal. Activitatea mea a fost provocatoare, dar plină de sens", a declarat judecătorul liberal Stephen Breyer, potrivit site-ului Axios.com, în scrisoarea formală trimisă joi preşedintelui SUA.

„Eu şi judecătorul Breyer avem o îndelungată activitate împreună. Este o zi de tristeţe amestecată cu amitiri plăcute. În 1994, am coordonat, în calitatea de preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Judiciare din Senat, audierile pentru confirmarea în funcţie a judecătorului Breyer. Sunt mândru şi recunoscător că am fost acolo la începutul distinsei sale cariere la Curtea Supremă", a afirmat Joe Biden.

„Voi nominaliza prima femeie de culoare într-o funcţie de judecător la Curtea Supremă", a subliniat preşedintele SUA, precizând că anunţul nominalizării va fi făcut până la sfârşitul lunii februarie. "Voi selecta o persoană demnă de moştenirea excelenţei şi decenţei lăsată de judecătorul Breyer", a adăugat preşedintele SUA.

Retragerea judecătorului Stephen Breyer nu va modifica actuala majoritate conservatoare de 6-3 de la Curtea Supremă de Justiţie. Politicieni din Partidul Democrat au exercitat presiuni pentru retragerea judecătorului Stephen Breyer pentru a fi numit un alt judecător mai tânăr, progresist, cât timp democraţii deţin controlul asupra Preşedinţiei SUA şi Senatului. Judecătorii Curţii Supreme din SUA au mandate pe durată nedeterminată, după ce sunt nominalizaţi de preşedinte şi validaţi de Senat.

Curtea Supremă de Justiţie din SUA are rol determinant într-o serie de dispute cu caracter legislativ, politic, social şi etic, precum şi în litigiile dintre autorităţile statale şi cele federale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici