John Kerry, la Chişinău: Statele Unite sunt alături de Republica Moldova. Ucrainenii trebuie să aibă şansa de a-şi alege viitorul

Secretarul de Stat american, John Kerry, a declarat, la Chişinău, că Statele Unite sunt "alături de Republica Moldova", felicitând Chişinăul pentru semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

478 afișări
Imaginea articolului John Kerry, la Chişinău: Statele Unite sunt alături de Republica Moldova. Ucrainenii trebuie să aibă şansa de a-şi alege viitorul

John Kerry, la Chişinău: Statele Unite sunt alături de Republica Moldova

Statele Unite vor oferi în continuare susţinere, inclusiv financiară, Republicii Moldova, a declarat secretarul de Stat american John Kerry, îndemnând Chişinăul să continue aplicarea reformelor şi să onoreze angajamentele asumate în relaţia cu Uniunea Europeană.

"Promit susţinerea Statelor Unite pe măsură ce finalizaţi implementarea acordurilor cu UE. Noi considerăm că integrarea europeană reprezintă cea mai bună garanţie pentru un viitor sigur şi prosper pentru Republica Moldova", a spus Kerry, potrivit PRO TV Chişinău, îndemnând Guvernul moldovean să consolideze statul de drept.

Kerry a amintit că, până în prezent, Statele Unite au oferit asistenţă financiară Republicii Moldova în valoare de peste un miliard de dolari.

"Am venit la Chişinău pentru a felicita Republica Moldova pentru succesul de la Vilnius", a precizat John Kerry.

Secretarul de Stat american, John Kerry, a mai spus că ucrainenii trebuie să aibă "posibilitatea de a-şi alege viitorul", în contextul în care Kievul a renunţat la semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

Felicitând Republica Moldova pentru semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană, Kerry a afirmat: "Poporului ucrainean le spunem acelaşi lucru: meritaţi şi voi posibilitatea de a vă alege viitorul".

Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a refuzat semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană, o decizie care a generat ample proteste ale opoziţiei pro-europene.

La aeroportul din Chişinău, secretarul de Stat american a fost întâmpinat de ambasadorul Statelor Unite, William Moser, şi de ministrul moldovean de Externe, Natalia Gherman.

Kerry s-a întâlnit cu preşedintele Nicolae Timofti, cu premierul Iurie Leancă şi cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman.

"Ştiu că este o vizită scurtă, dar cred că este un moment important că sunt aici. Statele Unite sunt alături de Republica Moldova", a spus Kerry, care, la finalul vizitei de câteva ore, a vizitat cramele de la Cricova, unde s-a întâlnit cu producători de vinuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici