John Kerry, operat cu succes la Boston după accidentul de bicicletă

Şeful diplomaţiei americane John Kerry a fost operat cu succes la Boston, în nord-estul Statelor Unite, după ce şi-a fracturat femurul căzând de pe bicicletă în Franţa, a anunţat marţi un purtător de cuvânt, relatează AFP în pagina electronică.

150 afișări
Imaginea articolului John Kerry, operat cu succes la Boston după accidentul de bicicletă

John Kerry, operat cu succes la Boston după accidentul de bicicletă (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Agenda de obicei supraîncărcată a secretarului american rămâne nesigură în săptămânile viitoare. "Nu mă aştept ca (operaţia) să interfereze cu responsabilităţile sale de secretar de Stat", a dat asigurări doctorul Burke, care l-a operat.

John Kerry "se odihneşte şi este într-o formă bună. Doctorii i-au îngrijit piciorul astăzi (marţi)" la un spital din Boston, a declarat purtătorul de cuvânt John Kirby, citat într-un comunicat.

Operaţia, care a durat patru ore şi în timpul căreia Kerry a fost anesteziat local, "nu a fost complicată, iar acum preconizăm să-l vedem mergând încă de miercuri", a spus chirurgul.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a declarat la rândul său că secretarul "va aborda convalescenţa cu un anumit zel".

"Este prea devreme" să se spună ce "impact va avea rana" asupra negocierilor în curs cu privire la programul nuclear controversat al Teheranului, a spus Earnest.

Având în vedere apropierea datei-limită - 30 iunie - în vederea încheierii unui acord definitiv cu Iranul, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei americane a dat asigurări că John Kerry va juca "un rol major" în aceste negocieri.

Departamentul de Stat a dat, de asemenea, asigurări că secretarul rămâne implicat şi intenţionează să revină la masa negocierilor până la sfârşitul lunii.

În alt dosar, Kerry s-a alăturat de la Boston, înainte să intre în sala de operaţie, reprezentanţilor coaliţiei internaţionale antijihadiste reuniţi la Paris cu scopul de a reevalua strategia împotriva grupării Statul Islamic (SI).

Sunteţi "cea mai bună speranţă de a pune în şah" jihadiştii, a declarat Kerry, care ar fi urmat să participe la reuniune. Însă accidentul de bicicletă l-a determinat să-şi anuleze participarea şi o vizită în Spania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici