Julian Assange: WikiLeaks a obţinut în mod legal e-mailurile lui Hillary Clinton

E-mailurile fostei candidate la alegerile prezidenţiale americane Hillary Clinton, publicate de platforma WikiLeaks în anul 2016, au fost obţinute în mod legal de la Departamentul de Stat al SUA, a declarat luni fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, relatează site-ul agenţiei Sputnik.

922 afișări
Imaginea articolului Julian Assange: WikiLeaks a obţinut în mod legal e-mailurile lui Hillary Clinton

Julian Assange: WikiLeaks a obţinut în mod legal e-mailurile lui Hillary Clinton

"Miile de e-mailuri ale lui Clinton care au fost publicate de WikiLeaks nu au fost furate, ci au fost obţinute de la Departamentul de Stat al SUA, în baza legii privind libertatea de informare, la 3 martie 2016", a precizat Assange prin intermediul contului de Twitter.

În martie 2016, WikiLeaks a publicat o arhivă de peste 30.000 de e-mailuri trimise către şi de la un server privat al lui Hillary Clinton, în timpul mandatului acesteia de secretar de stat al SUA (2009-2013). Ulterior, WikiLeaks a prezentat aproximativ 20.000 de e-mailuri ale Comitetului Naţional Democrat din SUA, precum şi e-mailuri ale lui John Podesta, şeful de campanie al lui Hillary Clinton pentru alegerile prezidenţiale.

Hillary Clinton susţine că fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a conspirat cu guvernul Rusiei pentru influenţarea alegerilor americane din 2016, în sensul subminării campaniei sale prezidenţiale. Clinton consideră că WikiLeaks este o filială a serviciilor de informaţii ruse.

Platforma online WikiLeaks a publicat zeci de mii de documente militare şi diplomatice clasificate, într-una dintre cele mai mari divulgări de informaţii din istoria SUA. Arestarea lui Julian Assange reprezintă o prioritate pentru SUA, dar acesta beneficiază de azil în ambasada Ecuadorului de la Londra.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici