Kadhafi: Pregătiţi-vă pentru un război lung. Obiectivul este de a ucide inamicul acolo unde se află, fie că este libian sau străin - VIDEO

Fostul lider libian Muammar Kadhafi şi-a afirmat joi intenţia de a lansa "o gherilă" pentru a lupta împotriva rebelilor şi a "alunga colonizatorii", într-un mesaj audio, al doilea în decurs de două ore, difuzat de postul de televiziune Arrai.

3401 afișări
Imaginea articolului Kadhafi: Pregătiţi-vă pentru un război lung. Obiectivul este de a ucide inamicul acolo unde se află, fie că este libian sau străin - VIDEO

Muammar Kadhafi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pregătiţi-vă pentru un război al bandelor şi de gherilă, pentru războiul urban şi pentru o rezistenţă populară în fiecare oraş (...) pentru a învinge inamicul peste tot", a declarat Muammar Kadhafi, a cărui voce pare calmă şi opusă discursurilor sale obişnuite.

"Obiectivul este de a ucide inamicul acolo unde se află, fie că este libian sau străin", a adăugat el.

El le-a cerut libienilor, "bărbaţi şi femei, să se pregătească pentru rezistenţă, pentru un război lung care le-a fost impus". El a acuzat ţările participante la operaţiunile NATO din Libia că "vor să colonizeze Libia şi să pună mâna pe resursele petroliere şi hidraulice".

"Colonialismul vrea ca libienii să se ucidă între ei, vrea supunerea libienilor, dar noi nu ne vom supune niciodată, preferăm să murim", a continuat el.

"Nu vom permite niciodată ca puţurile şi porturile noastre să fie sub controlul lor, iar rezistenţa noastră va creşte", a declarat el.

Într-un mesaj precedent difuzat în cursul după-amiezii de aceeaşi televiziune cu sediul la Damasc, Muammar Kadhafi a afirmat că nu se va preda, declarându-se pregătit pentru o bătălie lungă împotriva rebelilor şi NATO, chiar dacă ţara "arde".

Cele două înregistrări au fost difuzate la aniversarea loviturii de stat care l-a adus la putere pe Kadhafi la 1 septembrie 1969.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici