Video Komorowski: Contez pe colaborarea cu România în chestiunea flancului estic al NATO - VIDEO

Preşedintele Republicii Polone, Bronislaw Komorowski a declarat, joi, că ţara sa contează pe colaborarea cu România în elaborarea unei poziţii comune, în chestiunea flanc estic al NATO, adăugând că e nevoie de decizii care să crească sentimentul de securitate în regiune.

301 afișări

Preşedintele polonez a arătat în cadrul declaraţiei de presă comune susţinută cu Klaus Iohannis, că vizita preşedintelui României la Varşovia este o şansă pentru intensificarea colaborării dintre cele două state.

Consider că este o şansă imensă pentru a da un nou conţinut parteneriatului strategic deja existent între România şi Polonia. Eu sunt convins că aceste parteneriat este foarte necesar din punctul de vedere al dezvoltării situaţiei din regiunea noastră, din această parte a Europei, unde au intervenit modificări negative în ceea ce priveşte mediul de securitate. Mă bucur că am putut să semnăm o declaraţie comună care dă cadrul intensificării acestei colaborări polono-române în diverse domenii, nu doar în domeniul securităţii, ci în toate domeniile importante din punctul de vedere al apropierii pe viitor”, a arătat Bronislaw Komorowski.

El a apreciat că ”un anumit cadru al calendarului politic îndeamnă şi el spre intensificarea colaborării dintre România şi Polonia”.

”Perspectiva Summit-ului NATO de la Varşovia din 2016 ne cere nu doar să facem o analiză comună a realizării deciziilor de la Newport - şi trebuie să ne amintim că înaintea acestui summit au avut loc şi consultări polono-române, dar şi cu alte ţări din această regiune pe care o numim Flancul Estic al Alianţei, şi aceste consultări au avut rezultate foarte bune în ceea ce priveşte puterea argumentelor noastre pe care le-am prezentat la Newport. După părerea mea, Summitul de la Varşovia ar trebui să fie nu doar o ocazie tocmai de a trage concluziile a ceea ce am reuşit să facem după Newport, ci şi o ocazie de a întări Flancul Estic”, a menţionat Bronislaw Komorowski.

Potrivit preşedintelui polonez, e nevoie de ”decizii care să crească sentimentul de securitate în această regiune”.

”Nu voi ascunde faptul că eu contez pe colaborarea cu România în această privinţă şi contez pe colaborarea cu România în ceea ce priveşte elaborarea unei poziţii comune şi unor idei comune în chestiunea acestui flanc estic al Alianţei”, a adăugat Komorowski.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici