Lavrov îl critică pe Papa Francisc. Ministrul rus de Externe îl numeşte "necreştin" pentru comentariile despre războiul din Ucraina

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, l-a numit joi pe Papa Francisc "necreştin" pentru comentariile sale despre cruzimea soldaţilor ruşi aparţinând minorităţilor etnice din Ucraina.

1497 afișări
Imaginea articolului Lavrov îl critică pe Papa Francisc. Ministrul rus de Externe îl numeşte "necreştin" pentru comentariile despre războiul din Ucraina

"Papa Francisc face apel la discuţii, dar, de asemenea, a făcut recent o declaraţie de neînţeles, complet necreştină, singularizând două naţionalităţi ruseşti într-o anumită categorie de la care se pot aştepta atrocităţi în timpul ostilităţilor", a declarat Lavrov în declaraţii televizate. Rusia a fost acuzată de comiterea de crime de război în timpul invaziei sale în Ucraina, relatează POLITICO.

"Bineînţeles că acest lucru nu ajută cauza şi autoritatea Sfântului Scaun", a adăugat Lavrov.

Papa Francisc a declarat într-un interviu publicat luni, că unele dintre cele mai "crude" trupe din rândurile Rusiei în Ucraina "nu sunt de tradiţie rusă", ci minorităţi precum "cecenii, buriaţii şi aşa mai departe".

Cecenii, originari din sud-vestul Rusiei, sunt în majoritate musulmani. Buriaţii, originari din Buriatia, în estul Siberiei, au în mod tradiţional credinţe în principal budiste.

În acelaşi interviu, Papa a condamnat agresiunea rusă, spunând că este "foarte clar" că "cel care invadează este statul rus" şi a adăugat că a vorbit la telefon de trei ori cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi a ajutat la intermedierea schimburilor de prizonieri.

Site-ul Vaticanului a fost afectat de un atac cibernetic în zilele de după ce Papa a criticat Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici