Lech Walesa: Vocea lui Vaclav Havel va lipsi enorm Europei

Vocea lui Vaclav Havel, decedat duminică la vârsta de 75 de ani, "va lipsi enorm Europei", a declarat liderul istoric al sindicatului Solidaritatea Lech Walesa.

117 afișări
Imaginea articolului Lech Walesa: Vocea lui Vaclav Havel va lipsi enorm Europei

Lech Walesa: Vocea lui Vaclav Havel va lipsi enorm Europei (Imagine: www.mediafaxfoto.cz)

"El a fost un mare teoretician al timpurilor noastre şi vocea sa va lipsi enorm Europei, mai ales acum, când traversează o criză serioasă", a declarat Lech Walesa, care ca şi Havel, un fost disident, a devenit şef de stat după căderea comunismului în 1989.

"El a fost un mare orator al luptei pentru libertate, pentru democraţie şi pentru eliberarea de sub jugul comunismului", a amintit fostul preşedinte al Poloniei.

"Păcat că nu mai este cu noi, mă voi ruga pentru sufletul său", a adăugat Walesa.

Fostul preşedinte ceh Vaclav Havel a decedat duminică dimineaţă, în somn, la vârsta de 75 de ani, a anunţat purtătoarea sa de cuvânt, Sabina Tancevova.

Artizan al "Revoluţiei de catifea" anticomuniste din 1989 şi preşedinte al Cehoslovaciei apoi al Cehiei din 1989 până în 2003, el a avut numeroase probleme de sănătate, provocate de o pneumonie tratată în mod necorespunzător în închisoare, la începutul anilor '80, şi un cancer pulmonar. Havel a petrecut cinci ani în închisorile comuniste înainte de 1989.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici