Licenţele a şase posturi de televiziune din Republica Moldova au fost suspendate. Autorităţile spun că făceau propagandă rusă şi încercau să destabilizeze ţara

Licenţele de emisie a şase posturi de televiziune din Moldova au fost suspendate în urma acuzaţiilor de dezinformare, de acoperire inexactă a războiului Rusiei în Ucraina şi de "încercări de manipulare a opiniei publice", au declarat autorităţile.

881 afișări
Imaginea articolului Licenţele a şase posturi de televiziune din Republica Moldova au fost suspendate. Autorităţile spun că făceau propagandă rusă şi încercau să destabilizeze ţara

Decizia de a revoca licenţele canalelor Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6 şi Orhei TV a fost anunţată vineri seara de către Comisia pentru situaţii excepţionale din Moldova, care a fost înfiinţată după invazia Rusiei în Ucraina vecină.

Comisia a declarat că suspendările au fost făcute după ce o analiză a Consiliului Audiovizualului din Moldova a constatat "lipsa de informare corectă în reflectarea evenimentelor naţionale, dar şi a războiului din Ucraina". De asemenea, Comisia a mai spus că suspendările au ca scop "prevenirea riscului de dezinformare ... sau a tentativelor de manipulare a opiniei publice".

Patru dintre cele şase canale suspendate - Primul în Moldova, RTR Moldova, NTV Moldova şi TV6 - retransmit în mod regulat programe de la posturile de televiziune ruseşti care vineri au fost interzise de Consiliul European ca parte a unui nou val de sancţiuni împotriva Rusiei, conform AP.

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a salutat suspendările, afirmând că acestea reprezintă "un pas important pentru a preveni tentativele de destabilizare" a ţării.

"Nu putem accepta ca, în această perioadă dificilă, securitatea statului şi viaţa paşnică a cetăţenilor să fie puse în pericol de către fugari care nu doresc decât un singur lucru, să scape de justiţie", a transmis ea într-un comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici