Liderul conservatorilor eleni şi-a dat acordul scris pentru susţinerea planului de salvare a Greciei

Liderul conservatorilor din Grecia, Antonis Samaras, a trimis miercuri Uniunii Europene şi FMI o scrisoare de susţinere a acordului de salvare a ţării, dar este neclar dacă angajamentul este suficient pentru deblocarea fondurilor necesare evitării falimentului ţării.

163 afișări
Imaginea articolului Liderul conservatorilor eleni şi-a dat acordul scris pentru susţinerea planului de salvare a Greciei

Liderul conservatorilor eleni şi-a dat acordul scris pentru susţinerea planului de salvare a Greciei (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Furnizarea celei de-a şasea tranşe din împrumutul de la UE şi FMI, de opt miliarde de euro, a fost ţinută în loc de refuzul lui Samaras de a se angaja în scris că partidul său, Noua Democraţie, va susţine acordul de salvare şi după încheierea mandatului guvernul de interimar de uniune naţională.

În condiţiile în care Grecia mai are bani doar pentru câteva săptămâni, Samaras a trimis o scrisoare UE şi FMI în care afirmă că îl sprijină pe noul premier Lucas Papademos şi noul acord de 130 de miliarde de euro.

El a reiterat însă un apel de modificare a unora dintre măsurile economice care condiţionează cel de-al doilea program de finanţare destinat Greciei.

"Credem că unele politici trebuie modificate, pentru ca programul să aibă succes", a scris Samaras.

Îngrijoraţi de inconstanţa politicienilor greci, UE şi FMI au cerut liderilor de partide angajamente scrise pentru susţinerea măsurilor de austeritate, înainte de a furniza următoarea tranşă de împrumut.

Socialiştii fostului premier George Papandreou şi partidul de extremă-dreapta LAOS şi-au exprimat disponibilitatea de a semna, dar Samaras, care a fost împotriva primului acord de împrumut, de 110 miliarde de euro, a criticat noul plan şi a cerut modificarea mixului de măsuri care, în opinia sa, adâncesc recesiunea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici