Liviu Pop: Toţi angajaţii din învăţământ vor primi în 12 sau 15 ianuarie 2018 salariile pe decembrie 2017

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat că toţi angajaţii din învăţământ vor primi în 12 sau 15 ianuarie 2018 salariile pe decembrie 2017, reacţia venind după ce liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a avertizat că salariile din Educaţie vor întârzia, până acum dascălii primind banii pe 9.

3092 afișări
Imaginea articolului Liviu Pop: Toţi angajaţii din învăţământ vor primi în 12 sau 15 ianuarie 2018 salariile pe decembrie 2017

Liviu Pop: Toţi angajaţii din învăţământ vor primi în 12 sau 15 ianuarie 2018 salariile pe decembrie 2017

"Toţi angajaţii din învăţământ vor primi în 12 sau 15 Ianuarie 2018 salariile aferente lunii Decembrie 2017. În conformitate cu ordinul MFP 86/28.01.2005 completat cu ordinul MFP nr 398/7.03.2017 data de plată a salariilor pentru Ministerul Educaţiei Naţionale şi unităţile finanţate de acesta este 14 a lunii curente, pentru luna precedentă. Potrivit OUG 90/2017 s-a aprobat că plata salariilor pentru personalul din unităţile de învăţământ se va face din bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale. Prin legea 2/2018- Legea bugetului de stat pe anul 2018, sumele pentru plata salariilor personalului din unităţile de învăţământ au fost aprobate în bugetul MEN. Începând cu luna ianuarie MEN va transfera lunar către inspectoratele şcolare, iar apoi acestea către şcoli, sumele pentru plata salariilor", a scris, pe pagina sa de Facebook, Liviu Pop.

Ministrul Educaţiei Naţionale precizează că şi până în prezent au fost finanţate din bugetul ministerului anumite categorii de cheltuieli pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, respectiv pentru examenele naţionale, naveta elevilor şi bursele elevilor.

Reacţia lui Liviu Pop a venit după ce liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a transmis că salariile profesorilor vor întârzia, aceştia primindu-şi până acum banii pe data de 9.

"Salariile profesorilor sunt amânate la plată din cauza nepriceperii guvernului PSD! Şcolile au primit o înştiinţare din partea Inspectoratelor prin care se stabileşte data de salariu pe 14 ale lunii, nu 9 cum era până în prezent. Această amânare poate fi prelungită. Acest lucru s-a întâmplat deoarece în luna decembrie, PSD a aprobat OUG 90/2017 prin care a stabilit că salariile profesorilor nu vor mai fi plătite din bugetele locale, ci prin Ministerul Educaţiei Naţionale. Reamintesc că o lege similară a fost semnată de Dragnea şi votată în Camera Deputaţilor, însă OUG 90/2017 a grăbit acest proces de centralizare! Prin urmare, şcolile au o dublă subordonare", a scris, pe Facebook, Raluca Turcan.

Raluca Turcan a mai spus că, în acest moment, autorităţile locale nu ştiu cine este ordonatorul de credite şi din ce buget trebuie plătite salariile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici