Liz Truss îi îndeamnă pe liderii mondiali să urmeze modelul economic din Marea Britanie

Rapoartele potrivit cărora taxa de timbru va fi redusă vor fi comunicate de premierul britanic în discursul său de la ONU pentru a susţine reduceri fiscale de amploare. Asta o pune în dezacord cu Joe Biden, preşedintele american care este pentru creşterea taxelor şi supraimpozitarea miliardarilor ca cetăţenii mai săraci să aibă de beneficiat de pe urma ajutoarelor mai mari de la stat.

4235 afișări
Imaginea articolului Liz Truss îi îndeamnă pe liderii mondiali să urmeze modelul economic din Marea Britanie

Hepta

Liz Truss va îndemna liderii mondiali să se alăture Marii Britanii în introducerea unor reduceri de impozite de mare anvergură, în ciuda faptului că preşedintele american Joe Biden dispreţuieşte economia de tip trickle-down/Economie de scurgere, modalitate prin care companiile private să plătească impozite mai mici şi ca lucrătorii să primească salarii mai mari. 

Într-un discurs ţinut miercuri la Naţiunile Unite, prim-ministrul va susţine că lumea liberă trebuie să acorde prioritate creşterii economice pentru a refuza statelor autoritare precum Rusia şansa de a manipula economia globală.

Cu toate acestea, îmbrăţişarea de către ea a politicii economice reaganiste o pune în conflict cu preşedintele democrat, care a scris ieri pe Twitter că s-a "săturat" de această abordare şi despre care a afirmat că nu a funcţionat niciodată.

Truss a promis marţi să revizuiască toate ratele de impozitare pentru a ajuta gospodăriile şi întreprinderile aflate în dificultate să treacă prin criza costului vieţii.

Remarcile premierului deschid calea pentru o revizuire radicală a sistemului care ar putea include o nouă analiză a tranşelor de impozitare a veniturilor şi vin în contextul în care se pare că intenţionează să reducă taxele de timbru în cadrul mini-bugetului de urgenţă pe care îl va prezenta vineri.

Într-un interviu acordat marţi în vârful Empire State Building, ea a declarat pentru BBC: "Trebuie să luăm decizii dificile pentru a ne îndrepta economia. Trebuie să ne uităm la ratele noastre de impozitare. Astfel, impozitul pe profit trebuie să fie competitiv faţă de alte ţări pentru a putea atrage investiţiile".

Ea a semnalat deja că ar putea exista şi alte reduceri de impozite, în afară de modificările aşteptate vineri. Ea a declarat reporterilor în avionul spre SUA: "Taxele mai mici duc la creştere economică, nu am nicio îndoială în această privinţă"

The Times a relatat că Truss consideră că reducerea taxei de timbru - care aduce aproximativ 12 miliarde de lire sterline pe an pentru Trezorerie - ar contribui la creştere economică. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici