Londra: Reducerea ratingului SUA era complet previzibilă. Situaţia e destul de solidă

Ministrul britanic al Comerţului, Vince Cable, a apreciat sâmbătă că reducerea ratingului Statelor Unite de către Standard&Poors era "complet previzibilă", după lupta din Congresul american pentru ridicarea plafonului datoriei publice.

204 afișări
Imaginea articolului Londra: Reducerea ratingului SUA era complet previzibilă. Situaţia e destul de solidă

Londra: Reducerea ratingului SUA era complet previzibilă. Situaţia e destul de solidă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este o consecinţă complet previzibilă a haosului creat de Congres în urmă cu câteva săptămâni, când ei (congresmenii) nu reuşeau să se înţeleagă cu privire la ridicarea plafonului datoriei", a declarat Cable pentru postul de televiziune britanic Sky News.

"Dar acum s-au înţeles asupra subiectului, iar situaţia Statelor Unite este destul de solidă", a apreciat el.

Statele Unite au pierdut ratingul de top AAA din partea Standard&Poors, pentru prima dată în istoria lor.

Agenţia de evaluare financiară şi-a jusitifcat decizia prin îngrijorările cu privire la deficitul bugetului şi datoriile SUA.

În urmă cu trei ani, pieţele financiare se concentrau "asupra băncilor şi stabilităţii băncilor, iar acum pe datoriile guvernelor", a remarcat Cable, afirmând că Marea Britanie este într-o "situaţie relativ bună".

"Noi avem un program foarte clar pentru rezolvarea" problemei deficitului public, a subliniat el, făcând referire la politica de rigoare angajată de Guvernul conservatorului David Cameron.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici