„Lost on the Frontline”. Aproximativ 600 de medici din prima linie au murit de COVID-19 în SUA

„Lost on the Frontline”, un proiect lansat de The Guardian şi Kaiser Health News (KHN) cu scopul de a ţine evidenţa, verifica şi comemora a fiecărui sanitar care a murit pe timpul crizei cu noul coronaivirus.

425 afișări
Imaginea articolului „Lost on the Frontline”. Aproximativ 600 de medici din prima linie au murit de COVID-19 în SUA

„Lost on the Frontline”. Aproximativ 600 de medici din prima linie au murit de COVID-19 în SUA

 

Potrivit The Guardian, bilanţul deceselor înregistrate de acest proiect îi vizează doar pe cei din prima linie, care au fost expuşi la noul coronavirus, în timp ce încercau să-i salveze pe pacienţii infectaţi.
 
Totalul cuprinde medici, asistenţi şi paramedici, precum şi personal medical esenţial din spitale, precum îngrijitori, administratori şi asistenţi la domiciliu, care şi-au riscat viaţa în timpul pandemiei pentru a-i ajuta pe alţii. Platforma Lost on the Frontline a anunţat sâmbătă că 586 de persoane au murit datele fiind colectate de la familii, prieteni, rapoarte din media şi de la sindicate.
 
Cu peste 1,91 milioane de contaminări şi cel puţin 109.200 de decese, potrivit bazei de date a New Tork Times, Statele Unite sunt cea mai afectată naţiune din lume. Până în prezent, în SUA au fost înregistrate 1,89 de milioane de cazuri şi 109.143 de decese, potrivit datelor furnizate de Johns Hopkins University.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici