Macedonia de Nord expulzează şase diplomaţi ruşi. Rusia avertizează că vor fi consecinţe grave

Guvernul Macedoniei de Nord a anunţat, vineri, expulzarea a şase diplomaţi ruşi, în contextul acţiunilor coordonate ale ţărilor europene ca reacţie la invazia militară rusă în Ucraina, iar Rusia a avertizat că decizia va atrage "consecinţe grave", informează cotidianul Le Figaro.

1158 afișări
Imaginea articolului Macedonia de Nord expulzează şase diplomaţi ruşi. Rusia avertizează că vor fi consecinţe grave

"Pe baza informaţiilor obţinute de la instituţiile competente, diplomaţii respectivi desfăşurau activităţi incompatibile cu statutul prevăzut în Convenţia de la Viena", a comunicat Ministerul de Externe de la Skopje. Instituţia a precizat că a fost convocat ambasadorul Rusiei pentru a i se aduce la cunoştinţă decizia că şase diplomaţi trebuie să părăsească Macedonia de Nord în cel mult cinci zile.

Ambasada Rusiei a catalogat acuzaţiile ca fiind "total nefondate" şi a avertizat că vor exista "consecinţe grave". "Rusia va adopta măsuri, nu neapărat simetrice, dar semnificative, ca reacţie la această măsură", a transmis Ambasada Rusiei. "Suntem convinşi că astfel de acţiuni sunt contrare aspiraţiilor cetăţenilor ţărilor noastre în sensul cooperării constructive, că nu au nicio perspectivă şi conduc doar la degradarea relaţiilor bilaterale", a subliniat reprezentanţa diplomatică rusă.

Macedonia de Nord a expulzat deja alţi cinci diplomaţi ruşi la sfârşitul lunii martie.

Numeroase ţări europene, inclusiv Germania, Franţa, Italia şi Spania, au expulzat aproximativ 280 de diplomaţi ruşi de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici