Peru declară stare de urgenţă din cauza unui nou focar de epidemie. Despre ce virus este vorba

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află sau vor să călătorească în Peru că guvernul a declarat de duminică stare de urgenţă pentru perioadă de 90 de zile

3978 afișări
Imaginea articolului Peru declară stare de urgenţă din cauza unui nou focar de epidemie. Despre ce virus este vorba

sursa FOTO: Profimedia

• Cauza este izbucnirea unui nou focar de epidemie cu virusul febrei Dengue
 
• Zonele vizate sunt Loreto, Madre de Dios şi San Martín
 
„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Peru că, în urma apariţiei unui focar de epidemie cu virusul febrei Dengue în regiunile din nord-estul şi estul ţării, guvernul peruan a declarat la data de 9 februarie 2020 stare de urgenţă sanitară pentru o perioadă de 90 de zile în departamentele Loreto, Madre de Dios şi San Martín. Ministerul Sănătăţii din Republica Peru a confirmat existenţa a peste 2.628 de cazuri în cele trei departamente menţionate”, au transmis reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă remis, marţi, MEDIAFAX.

Minsiterul recomandă evitarea deplasărilor în aceste regiuni, precum şi vaccinarea în cazul tranzitării acestor zone.

„Pentru informaţii cu privire la caracteristicile virusului febrei Dengue, simptomele şi măsurile preventive pentru evitarea contaminării, cetăţenii români pot accesa pagina de internet a Institutului peruan de sănătate publică https://dengue.ins.gob.pe/. Printre principalele măsuri de prevenţie se numără folosirea apei îmbuteliate, igiena corporală şi spălarea frecventă a mâinilor într-un ciclu de cel puţin 20 de secunde”, potrivit sursei citate.

De asemenea, românii pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Peru: +5114409396, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii unui Call Center, în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României în Republica Peru: +51989483013.

MAE mai recomandă consultarea paginilor de internet http://lima.mae.ro, www.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care le oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici