Mahmoud Ahmadinejad îşi scoate la licitaţie maşina, fabricată în anii '70

Preşedintele iranian a decis să vândă vechea sa maşină fabricată în anii '70, un Peugeot 504, la o licitaţie internaţională, pentru a strânge bani în vederea unui program imobiliar pentru cei defavorizaţi, a anunţat luni presa iraniană.

20 afișări
Imaginea articolului Mahmoud Ahmadinejad îşi scoate la licitaţie maşina, fabricată în anii '70

Mahmoud Ahmadinejad îşi scoate la licitaţie maşina, fabricată în anii '70 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ahmadinejad a decis duminică, în cadrul unui seminar pe tema proiectului de locuinţe Mehr, să îşi pună maşina în vânzare" pentru a ajuta proiectul, potrivit site-ului de Internet al televiziunii publice, care îl citează pe ministrul Afacerilor sociale, Sadeq Masouli.

"Această maşină va fi propusă spre vânzare la o licitaţie internaţională şi vom anunţa în curând preţul de plecare", a adăugat Masouli, fără a oferi alte detalii.

Potrivit declaraţiei sale de avere depusă în 2005, când a preluat preşedinţia, Ahmadinejad deţine un apartament de 155 de metri pătraţi într-un cartier modest din estul Teheranului şi o maşină Peugeot 504 albă, model din 1977.

Proiectul Mehr prevede construirea de către cooperative a un milion de locuinţe în tot Iranul, pe terenuri deja furnizate gratuit de stat. Aceste locuinţe cu preţ redus, ce beneficiază de o dobândă bonificată, sunt destinate persoanelor cu venituri mici.

Aproximativ 3,7 milioane de familii au depus o cerere pentru a beneficia de proiectul Mehr, lansat în timpul primului mandat al lui Ahmadinejad, şi un milion au fost declarate eligibile. La începutul lui 2010, Guvernul a anunţat semnarea unor contracte pentru construirea unui prim lot de 525.000 de locuinţe.

Ahmadinejad, care cultivă imaginea unui preşedinte "apropiat de popor", a declarat, după realegerea sa contestată din iunie 2009, că "locuinţele, locurile de muncă şi reforma economică" vor fi priorităţile sale în cel de-al doilea mandat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici