Mai mult de 20.000 de oameni au fost evacuaţi din calea flăcărilor în sudul Californiei

Autorităţile din California au evacuat mai mult de 20.000 de oameni de la sud de Los Angeles, guvernatorul Jerry Brown declarând vineri dimineaţă starea de urgenţă pentru oraşele Orange şi Riverside, în urma unui incendiu care se îndreaptă către Parcul Naţional Cleverland, informează AP.

206 afișări
Imaginea articolului Mai mult de 20.000 de oameni au fost evacuaţi din calea flăcărilor în sudul Californiei

Sursa foto: Twitter @JamesMNgo

Brown a anunţat că sute de case au fost ameninţate de incendiile din apropiere de lacul Elsinore, precum şi comunităţile învecinate şi a cerut agenţiilor de stat să ajute guvernele locale.

Pompierii s-au luptat toată noaptea cu flăcările deoarece se aşteaptă ca vineri după-amiază vântul să se înteţească şi să provoace o extindere a incendiului.

Un rezident al Holly Jim Canyon din pădure a fost chemat la audieri vineri, sub acuzaţia că a provocat în mod deliberat focul.

Forrest Clark, în vârstă de 51 de ani, este acuzat de incendiere şi alte infracţiuni şi ar putea fi condamnat la închisoare pe viaţă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici