Mai multe BOMBE au explodat în apropierea palatului prezidenţial din Cairo: Trei persoane au fost ucise

Mai multe bombe au explodat luni în apropierea palatului prezidenţial din Cairo, în urma cărora trei ofiţeri din cadrul poliţiei au fost ucişi şi mai multe persoane rănite, potrivit surselor din serviciile de securitate.

335 afișări
Imaginea articolului Mai multe BOMBE au explodat în apropierea palatului prezidenţial din Cairo: Trei persoane au fost ucise

O BOMBĂ a explodat în apropierea palatului prezidenţial din Cairo: Trei persoane au fost rănite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gruparea islamistă Ajnad Masr, care a revendicat în ultimele luni mai multe atentate comise în Cairo, a avertizat că a amplasat bombe în apropierea palatului prezidenţial, situat în estul capitalei, dar a afirmat că nu le-a detonat, pentru a evita uciderea civililor.

Un colonel din cadrul poliţiei a fost ucis şi trei poliţişti răniţi luni dimineaţă într-o explozie produsă în apropierea palatului prezidenţial, a anunţat anterior o sursă din cadrul serviciilor locale de securitate.

Ulterior, un alt ofiţer a fost ucis şi mai mulţi răniţi, după ce o bombă a explodat în momentul în care forţele de securitate încercau să dezamorseze dispozitivul exploziv.

Cinci explozii au avut loc săptămâna trecută în mai multe staţii de metrou din Cairo şi, de asemenea, bombe au vizat un tribunal şi un centru de telecomunicaţii din Cairo, soldate cu doi morţi şi şase răniţi.

Atentatele intervin la împlinirea unui an de la manifestaţiile uriaşe împotriva fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, destituit de armată.

Autorităţile de la Cairo au declanşat ulterior operaţiuni sângeroase şi necruţăoare de reprimare împotriva simpatizanţilor lui Morsi şi, mai ales, asupra Fraţilor Musulmani, organizaţie declarată teroristă şi interzisă, care s-au soldat în decurs de un an cu peste 1.400 de morţi şi aproape 15.000 de arestări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici