Mai multe persoane, arestate pentru că ar fi plănuit un complot terorist/ Oficial britanic: Nu există indicii privind ameninţări teroriste în acest weekend

Poliţia din Londra a anunţat arestarea a trei bărbaţi, aceştia fiind suspectaţi de plănuirea unui presupus complot terorist, informează Reuters.

226 afișări
Imaginea articolului Mai multe persoane, arestate pentru că ar fi plănuit un complot terorist/ Oficial britanic: Nu există indicii privind ameninţări teroriste în acest weekend

Mai multe persoane, arestate pentru că ar fi plănuit un complot terorist (Imagine: Hepta)

Bărbaţii, ce locuiau în estul capitalei londoneze, au fost arestaţi cu câteva zile înaintea atacului sinucigaş din Manchester.

Umar Ahmed Haque, în vârstă de 24 de ani, a fost acuzat de plănuirea unor acte teroriste între 25 martie şi 18 mai.

Muhammad Abid, în vârstă de 27 de ani, a fost acuzat de mărturie mincinoasă, în vreme ce Abuthaher Mamun, de 18 ani, este acuzat că ar fi intenţionat să devină complice la săvârşirea unor acte terorriste.

O a patra persoană, Nadeem Ilyas Patel, este suspectată că ar fi conspirat cu Haque pentru obţinerea unei arme sau a unei imitaţii a uneia , având intenţia de a ”cauza frică de violenţă”.

Aceştia vor apărea vineri în faţa unui tribunal din Marea Britanie pentru a fi judecaţi.

Oficial britanic: Nu există indicii privind ameninţări teroriste în acest weekend

Serviciile de urgenţă sunt pregătite pentru un eventual atac la evenimente publice în weekendul ce urmează în care va avea loc o sărbătoare naţională, dar nu există informaţii cu privire la o ameninţare specifică după atacul din Manchester, a anunţat ministrul adjunct de Interne, citat de Reuters.

Luni va fi celebrată o sărbătoare naţională în Marea Britanie, iar în weekend vor avea loc o serie de evenimente importante care urmează să adune foarte mulţi participanţi.

Ben Wallace, ministrul adjunct de Interne, a declarat că spitalelor au fost rugate să fie pregătite pentru zilele ce urmează, dintr-un simţ ridicat al securităţii şi nu ca un răspuns specific în faţa unor avertizări ale serviciilor de informaţii.

”Nu există nicio ameninţare specifică faţă de un eveniment anume”, a afirmat Wallace pentru un post de radio.

Autorităţile din mai multe ţări europene caută eventuali complici ai lui Salman Abedi, autorul atentatului sinucigaş comis în Marea Britanie, existând informaţii că islamistul ar face parte dintr-o celulă care a fabricat mai multe bombe şi că recent ar fi vizitat Germania.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici